Идеята на световната шампионка по шахмат е да се съберат

...
Идеята на световната шампионка по шахмат е да се съберат
Коментари Харесай

Нургюл Салимова се включи в благотворителна инициатива

Идеята на международната шампионка по шахмат е да се съберат средства за построяването на знак на надарените деца

Световната шампионка по шахматНургюл Салимова взе участие в благотворителен шахматен сеанс в Бургас. Каузата на събитието е събирането на средства за създаване на знак на надарените деца на града. Организатори са фондация „ Шанс за децата и природата на България ”.

„ Реших, че в последна сметка би трябвало да се погрижим за децата. Струва ми се, че би трябвало да си подсещаме тази съществена грижа на обществото. Участниците заплащат такса, с цел да играят в сеанса. Събира се една начална вноска, с цел да се наберат средства, с които да бъде построен знак на българските деца ”, разяснява пред треньорът по шахмат Живко Жеков.

Нургюл Салимова е интернационален занаятчия по шахмат за мъже и интернационален гросмайстор при дами, международна и европейска шампионка за девойки.

„ Вярвам, че научих доста неща, доста по-опитна съм. Вярвам си доста повече, получих доста скъпи уроци, изиграх доста хубави и доста неприятни партии, които доста ми помогнаха да опозная себе си шахматно доста по-добре и имам вяра, че раста като човек, което също е доста значимо в шаха ”, описа още шампионката.

Организаторите на самодейността възнамеряват арт инсталацията да бъде сложена на видно място в Бургас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР