Идеята на системата за ранно известяване при случаи на бедствия

...
Идеята на системата за ранно известяване при случаи на бедствия
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на МЕУ: С действия или бездействие министерството унищожи доверието в машинния вот

Идеята на системата за ранно уведомяване при случаи на бедствия и повреди е посредством прилагане на функционалности в мобилните телефони, да се предават известия до жителите със звуков сигнал, когато в действителност има заплаха. Това, което се е случило е неприемливо, тъй като всява суматоха в популацията. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ някогашният зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов.
Когато забележим на екрана известие: „ Внимание, заплаха “, съпроводено със мощен звуков сигнал, е обикновено да се обезпокоим, изключително тези жители, които не схващат и няма по какъв начин да ревизират какво е това незабавно. Късната реакция за пояснение какво и за какво се е случило прибавя още суматоха към казуса.
Според Кирилов проблем има и в това, че системата се създава на части, както и това, че към момента не е ясно дали в случай че в действителност възникне бедствена обстановка, клиентите на всички мобилни оператори ще получат такова уведомяване. Системата следваше да бъде въведена в тестова среда през месец юни, само че се надяваме, че ще получим предварителна информация за това по кое време ще има проби, тъй че жителите да бъдат спокойни, сподели още някогашният зам.-министър.

Благовест Кирилов разяснява и премахването на машините от първи тур на локалните избори:
Проблемът, който се случи с машините за гласоподаване през миналата седмица беше, че с дейностите или бездействието си Министерство на електронното ръководство унищожи доверието в машинния избор. Екипите, които са правили същите дейности и за вота предходната седмица, са свършили своята работа още в сряда. В четвъртък умерено е можело да бъде подписан отчетът и решението, те да бъдат предадени на ЦИК, тъй че да има задоволително време в случай че е належащо да се подпише още веднъж от министъра преди изборния ден.
Според Кирилов неизвестно за какво това деяние се е забавило с близо един ден. Липсата на бистрота в действителност разрушава доверието, безапелационен беше той. В момента виждаме прекомерна бистрота, до предходната седмица не се говореше за това по какъв начин върви удостоверяването на машините. Въпросът е обаче за какво не го направиха и първия път, запита той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР