Идеята на премиера всички в партията да последват примера му

...
Идеята на премиера всички в партията да последват примера му
Коментари Харесай

„Уикенд“: Бориславова поискала от депутатите на ПП да си дарят заплатите за Украйна

Идеята на премиера всички в партията да последват образеца му срещнала непредвиден отпор
Призивът на министър председателят Кирил Петков българите да дарят по една заплата за оръжие и муниции в Украйна, до момента в който в държавното управление бъде реализиран консенсус по този въпрос, провокира бурно неодобрение освен в обществото, само че и измежду депутатите от ръководещата партия „ Продължаваме промяната “, твърди „ Уикенд “.

Голяма част от националните избраници и новоназначени на основни държавни длъжности от партията на Кирил Петков и Асен Василев намерено са се противопоставили на предлагането на премиера. Според думите на народен представител от „ Продължаваме промяната “ обаче началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова е пробвала да окаже напън върху парламентарната група на ръководещата партия, с цел да ги принуди всички заедно да дарят депутатските си хонорари по сходство на министър-председателя. Искането на Лена Бориславова обаче е срещнало непредвиден сериозен отпор.

„ Поне половината от депутатите на „ Продължаваме промяната “ отхвърлят да подаряват персонални средства за закупуване на оръжие и намират концепцията на премиера за популизъм. Някои въпреки всичко ще дарят заплатите си, само че множеството от тях са взели решение да преведат алегорични суми от по 100-200 лв.. Ръководството на партията е наясно с брожението измежду депутатите по тази тематика “, разказвал депутат от „ Продължаваме промяната “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР