Идеята на ПП е ръководството да се избира изцяло от

...
Идеята на ПП е ръководството да се избира изцяло от
Коментари Харесай

На първо четене: В НС приеха да има антикорупционна реформа frognews.bg

Идеята на Политическа партия е управлението да се избира напълно от Народното събрание. Служебното държавно управление пък предлага петимата членове да се избират от Народно събрание, президента, Върховен касационен съд и Върховен административен съд. 

 

Различия има и в визията за това кои персони от високите етажи на властта да обгръща антикорупционният закон.

 

Предстои сред първо и второ четене да се реши кой ще е финалният вид, който ще бъде импортиран за финално гласоподаване. Ще се вземе най-хубавото от двата законопроекта. 

" Голям пробив и крачка в изкореняването на корупцията по висшите етажи на властта ", съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков. 

 

С запаси към законопроекта излязоха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”. Според партията на Бойко Борисов в предлагания от Министерски съвет вид “липсва юридическа логичност ” в назначението на членове на КПКОНПИ. Според Движение за права и свободи основаването на някакъв орган “не е никаква гаранция, че ще се пребори с корупцията ”. От “Възраждане ” пък считат, че законопроектите са писани “на коляно като поръчка ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР