Идеята на Илон Мъск и SpaceX да изпратят в ниска

...
Идеята на Илон Мъск и SpaceX да изпратят в ниска
Коментари Харесай

ЕС копира Starlink на SpaceX в проект за 6 милиарда евро

Идеята на Илон Мъск и SpaceX да изпратят в ниска орбита десетки хиляди интернет спътници за мнозина изглеждаше нереална и даже заплашителна.

В рамките на няколко години обаче стана ясно, че бъдещето на интернет фактически е в космоса и е доста допустимо в идните години да забележим още доста светещи точки в нощното небе.

Amazon и още няколко компании също работят по сходни на Starlink планове за интернет спътници, а в този момент и Европейският съюз се причислява към наклонността.
 Снимка 510243

Представители на Европейската комисия са разкрили пред френския вестник Les Echos тази седмица, че още от началото на 2021 година ще стартират изследвания и действия по основаването на европейска констелация от спътници.

Засега не се прецизира какъв ще е техният брой, само че знаем, че в началото заделената сума за основаването на мрежата възлиза на шест милиарда евро.

Целта на плана е да достави интернет връзка на отдалечени селски региони на територията на континента, само че също по този начин да служи като " сигурен канал за връзка на държавните управления ".
 SpaceX, Starlink, Илон Мъск, какъв брой ще коства интернетът и кой може да го тества
Колко коства интернетът на SpaceX и Mъск

Мрежата работи, само че цената е висока

На чело на самодейността застава колосът Airbus, като в плана ще вземат присъединяване и към този момент утвърдени италиански, френски и немски компании.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР