Идеята ковид зоните да работят нонстоп е неприложима, но и

...
Идеята ковид зоните да работят нонстоп е неприложима, но и
Коментари Харесай

Д-р Калин Калинов: Медиците не стигат за нощни смени, има си...

Идеята коронавирус зоните да работят нонстоп е неприложима, само че и безсмислена. Това разяснява пред " Марица " шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов, изтъквайки дефицита на фрагменти и дребния брой пациенти, които ще посетят кабинетите през нощта.

„ Това е политическо говорене, не е обосновано. Струва ли си да се прави за 3-4 прегледа, имайки поради, че медиците работят в график, а дефицитът им и в този момент е сериозен. И да ги създадем денонощни, кой ще пристигна? За тази цел има Бърза помощ - в случай че има нужда, те поемат незабавните прегледи. В момента коронавирус зоните работят всеки ден от седмицата. Единствената основателна причина да помислим те да станат 24/7, в случай че регионалният спешен щаб съобщи, че системата изпитва сериозен напън “, изясни доктор Калинов. И подсети, че от 6 коронавирус зоните в Пловдив са били понижени на 4 точно поради неналичието на задоволително пациенти. Според него сега центровете се оправят чудесно с имунизации, антигенни проби и осъществяването на проучвания при потребност. По думите му, те играели ролята на буферна конструкция за помощ на джипитата и лечебните заведения. Такива коронавирус зони в Пловдив има в ДКЦ 1, ДКЦ 2, ДКЦ 5 и ДКЦ 7.

Д-р Калинов подсети и за концепцията на новия регионален шеф Йордан Иванов, който като общински консултант от Демократична България настоял да се разкрият два пункта за антигенни проби на Главната. " Направихме един до Детмага против Капана. По 20 теста дневно се правеха. Втория даже не го разкрихме, тъй като е нерентабилно - заплащат се проби, заплати, а хората нямат интерес ", изясни шефът на Дирекция " Здравеопазване " в Общината.
Свързани вести Откриват денонощни Коронавирус зони, заплащат на лекарите за всеки прегледан Д-р Костадин Сотиров: Денонощните Коронавирус звена са в областта на фантазията
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР