Идеята е в сряда да имаме готов парламентарен правилник, който

...
Идеята е в сряда да имаме готов парламентарен правилник, който
Коментари Харесай

Временната комисия за правилника на парламента ще заседава във вторник


Идеята е в сряда да имаме подготвен парламентарен устав, който да бъде гласуван, признат и оттова да започва работата на Народното събрание, разяснява Николай Денков

Временната комисия за разработване на устав на Народното събрание (НС) ще заседава във вторник, стана ясно след председателския съвет на Народното събрание. Комисията бе основана през днешния ден, а за неин ръководител беше определен Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

" Идеята е в сряда да имаме подготвен парламентарен устав, който да бъде гласуван, признат и оттова да започва работата на Народното събрание ", разяснява съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков пред публицисти след председателския съвет на Народното събрание.

По думите му срокът за подаване на оферти е до понеделник вечерта. 

" Очаква се в сряда Правилникът за работа на 49-ото Народно събрание да бъде подготвен ", посочи акад. Денков. Той акцентира, че на председателски съвет не е обсъждано разпределението на непрекъснатите комисии сред другите парламентарни групи.

На въпрос дали има консенсус по дневния ред на 49-ото Народно заседание, Николай Денков посочи, че към момента не се е стигнало до уточняване на дневния ред, с изключение на тези първи стъпки, които са безусловно нужни.

" Накратко обсъдихме законодателната стратегия, която сме изработили с представители на ГЕРБ-СДС. Ясно е, че всеки депутат може да даде други оферти, те ще бъдат прегледани и ще бъдат приоритизирани ", означи Денков. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР