Идеята е привличането на инвеститори в регионаЕкипът на Българо-румънската търговско-промишлена

...
Идеята е привличането на инвеститори в регионаЕкипът на Българо-румънската търговско-промишлена
Коментари Харесай

Анкета проучва добрите практики за взаимодействие между бизнеса и местната власт в Русе

Идеята е привличането на вложители в района

Екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата, в партньорство с Община Русе, създаде анкета, ориентирана към представителите на бизнеса. Проучването е за възстановяване на механизмите за съдействие сред фирмите и локалната власт – общинската администрация и Общинския съвет.

„ Търсим тези пресечни точки, които ще ни разрешат да откроим най-силните черти на района, само че желаеме да забележим и „ слабите “ места, които могат да бъдат подсилени, с цел да развием капацитета, който Русе носи “, споделят сътрудниците от БРТПП.

Проучването е анонимно и резултатите от него ще бъдат употребявани само за правенето на отчет с рекомендации за възстановяване на взаимоотношението сред администрацията и бизнеса.

Анкетата е част от взаимния план на БРТПП и Общината „ Насърчаване на партньорското ръководство в областта на локално икономическо развиване и възстановяване на капиталовата среда “, финансиран по Оперативна стратегия „ Добро ръководство ” 2014-2020 и съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Основната му концепция е да се насърчи по-доброто взаимоотношение сред локалната власт и бизнеса в областта на локалното икономическо развиване, насърчаването на капиталовата интензивност и привличането на вложители в района.

Дейностите включват създаването на обхватен разбор на съществуващия капацитет на община Русе и да се оценят наличните запаси от гледна точна на опцията за привличане на вложения. Ще има анкетно изследване измежду разнообразни категории компании на локално, национално и интернационално равнище за капиталовите им настройки, ще се изследват положителни практики и модели, които могат да бъдат сполучливо приложени.

Анкетата е налична
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР