Идеята е да не стигнем дотам, където се докара Италия.

...
Идеята е да не стигнем дотам, където се докара Италия.
Коментари Харесай

Лекар: Никой не се ваксинира срещу грип, но ако сега кажем, че има ваксина срещу коронавируса?

Идеята е да не стигнем до такава степен, където се докара Италия. Всъщност битката с всяка една зараза стартира още преди нейното идване. Хубавото при нас е, че има хора, които имат смелостта да взимат тежки решения. Страната ни явно има желанието да понижи мащабите на болестта и концепцията е да защитим по-възрастните хора и тези с хронични болести. Това показа в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

,,Коронавирусът протича тежко единствено при пациенти с хронично заболяване. Хората със мощна имунна система са в безопасност'', сподели още тя.

,,Не би трябвало да изпадаме в обстановка ''Олеле Боже!'', няма нищо ужасно. Тази есен и зима молихме хората да си създадат ваксина против грипа. Имаше хора, които не се имунизираха, само че в случай че в този момент кажем, че има ваксина против ковид, какво очаквате да стане?'', попита реторично доктор Николова.

Заради ковид: Под домашна карантина са 91 души от Монтанско

,,Коронавирусът не е резистентен на външна среда, само че би трябвало да внимаваме с околните контакти. Една от битките против вируса е да отваряме необятно прозорците, с цел да влезе чист въздух, а чистият въздух ще ни донесе единствено здраве. Разбира се, спиртът също убива, само че би трябвало да подхождаме с баланс, с цел да не си увредим пък черния дроб'', посъветва общопрактикуващият доктор и добави, че към този момент има клинична пътека за лекуване на ковид.

,,Коронавирусите са типични за зимния сезон, както и грипът. Със стоплянето на времето изчезват. Тогава излизаме и по-често на въздух, консумираме повече плодове и зеленчуци, тъй че времето ще бъде в наша полза'', разяснява доктор Николова.

По думите ѝ за създаването на ваксина против ковид ''трябва да се извърви много дълъг път''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР