Идеята е част от мерките в борбата с тютюнопушенето, които

...
Идеята е част от мерките в борбата с тютюнопушенето, които
Коментари Харесай

Нова регулация: Забраняват наргилета, бездимни и е-цигари на закрито

Идеята е част от ограниченията в битката с тютюнопушенето, които Министерството на здравеопазването предлага

Да се забранят бездимните и електронни цигари на закрито – концепцията е част от ограниченията в битката с тютюнопушенето, които Министерството на здравеопазването предлага.

По закон – в закритите пространства пушенето на типичен цигари е неразрешено. Ограничение за електронните и бездимните цигари обаче няма.

Снимка: btvnovinite.bg

По данни на СЗО – България и Гърция са на челни позиции по брой пушачи. Около 37% от популацията пуши. Средното равнище за Европа варира сред 25% и 27%, като нездравословният табиет е по-разпространен измежду мъжете.

Преди към година Марсел Хамуд е сменил обичайните цигари с бездимни цигари. Според него те не пречат на непушачите, тъй като нямат мощна миризма. Някои непушачи обаче са на противоположното мнение и желаят възбраната да се разшири, с цел да обхване и новите цигари.



Снимка: btvnovinite.bg

Милена, която е отказала тютюна преди 15 години, признава, че мирисът на бездиумните и електронните цигари е по-поносим, само че избира пространства, в които и те не се използват. Лекари поддържат ограниченията на Здравното министерство. „ Няма никакви доказателство, че пониженото количество токсини по-малко визира организма. Половин чаша отрова – към момента си е отрова ”, разяснява доктор Гергана Гешавова.

Тя предлага към препоръчаните промени да се прибавят и ограничения за в допълнение ограничение на рекламните на тютюневи произведения. Проектът на здравното министерство към момента е в интервал на публично разискване. Предложената възбрана обгръща и наргилетата – по този начин наречената водна лула.

Междувременно, депутатите от здравната комисия поддържат успореден план на Обединените патриоти. Той обаче не разрешава единствено наргилетата. Патриотите към момента желаят в заведенията да се върнат залите за пушачи и непушачи./ Бтв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР