Идеята да ни предписват хапче природа вместо антидепресанти и имуностимулатори

...
Идеята да ни предписват хапче природа вместо антидепресанти и имуностимулатори
Коментари Харесай

Природата, разходките сред нея и от колко време се нуждаем всеки ден

Идеята да ни предписват хапче " природа " вместо антидепресанти и имуностимулатори става все по-разпространена. Ако живеем в огромен град и работим в офис от понеделник до петък, сигурно страдаме от липса на задоволително време, прекарано с флората и фауната в нашия край.

А това задоволително време учените от Университета в Мичиган пресмятат, че се равнява на 20 минути дневно. Именно те са естественият лек за напрежението, тъй като намаляват доста равнищата на кортизол в организма.
До този извод се стига след опит с доброволци, които прекарват друго време след природата, в друго време от деня. След това се изследват равнищата на хормона на напрежението и се открива, че той мигновено се редуцира най-малко с 10%.

За да бъде резултатът оптимален, би трябвало да махнем слушалките, да оставим телефона в джоба и да се насладим на природата към нас с всички сетива. Ако живеем в огромен град, нашето бягство са парковете. Важно е също по този начин разходките да стават през светлата част на денонощието, написа Travel and Leisure. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР