Идеята, че умирането във видео игра или симулация може да

...
Идеята, че умирането във видео игра или симулация може да
Коментари Харесай

Очилата за виртуалана реалност, които буквално могат да ни убият

Идеята, че умирането във видео игра или симулация може да аргументи гибелта ни в действителния живот, е постоянно срещана и се появява в десетки филми и книги през последните десетилетия. Сега обаче създателят на Oculus Палмър Лъки е на път да направи това изцяло действително.
 Мeta, Марк Зукърбърг и VR очилата, които ще забележим през октомври
Каква изненада ни готви Meta през октомври

Новата виртуална действителност е тук

Самоукият софтуерен вундеркинд евентуално ще има проблеми с намирането на доброволци, които да тестват последното му създание, тъй като новите очила за виртуална действителност безусловно могат да ни убият, пишат от

NerveGear, основани от 30-годишния Палмър Лъки, са смъртоносни за потребителя, когато почине във виртуална игра. В персоналния си блог Лъки за новите очила за виртуална действителност, които е проектирал, употребяват три вградени избухливи заряда, заложени над челото, които могат " неотложно да унищожат мозъка на потребителя ". Експлозията се задейства посредством теснолентов фотосензор, който открива по кое време дисплеят мига в алено с избрана периодичност, което значи завършек на играта.

Лъки признава, че устройството не е изцяло приключено, макар че евентуално ще има проблеми с приемането на позволение да го употребява, даже когато е готово.
 Meta Quest Pro и всичко за новите VR очила
Всичко за новите VR очила на Meta

Срещу 1500 $

Лъки, който продаде компанията си Oculus на Meta за 3 милиарда $ през 2014 година, когато беше на 21-годишна възраст, разказа устройството си като необикновено.

" Идеята да обвържеш действителния си живот с виртуалния си аватар постоянно ме е очаровала - мигновено повишаваш залозите до оптималното равнище и принуждаваш хората да премислят фундаментално метода, по който взаимодействат с виртуалния свят и играчите в него ", споделя той.
 Палмър Лъки (отляво)

Палмър Лъки (отляво)

Според него изпипаната графика може да направи играта да наподобява по-реална, само че единствено опасността от съществени последици може да ни накара същински да се потопим в нея.

" Това е област от механиката на видеоигрите, която в никакъв случай не е била изследвана ", безапелационен е Лъки.
 Holoride, Audi, HTC Vive Flow и опцията за VR пакет на задната седалка
Кои модели Audi ще имат VR на задната седалка

Виртуалната действителност влиза в колите

От прецизират, че устройството е въодушевено от Sword Art Online - аниме поредност, която включва VR игра със същото име, налична с шлем, наименуван NerveGear, който подтиква петте сетива на потребителя посредством мозъка му. В поредицата играчите могат да изпитат и управляват своите герои в играта с мозъка си, до момента в който носят NerveGear.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР