Идеята България да предостави 100 бройки бронирана техника на Украйна

...
Идеята България да предостави 100 бройки бронирана техника на Украйна
Коментари Харесай

Идеята да дадем БТР-и на Украйна е дошла след посещението на Зеленски

Идеята България да даде 100 бройки бронирана техника на Украйна се е появила след визитата на президента Володимир Зеленски у нас.

Това разгласи депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в коридорите на Народното събрание.

Ето какво още сподели Митов:

Разбираме, че е допустимо България да даде и ще даде над 100 бройки бронирана техника, която е с отпаднала нужда за българската жандармерия и за потребностите на Министерство на вътрешните работи, държа да подчертая. Това е немалка помощ в тези условия.

Това са бронирани машини, които в последна сметка при нашите условия за благополучие мирни няма потребност от тази бронирана техника, а в Украйна тя ще бъде от изгода на украинските военни.

Тя не е повредена, само че е класифицирана като техника с отпаднала нужда, защото е създадена преди доста дълго време.

Колкото решения на Народното събрание желаят нашите съперници, толкоз ще им предоставим, с цел да подчертаем превъзходството на евроатлантическото болшинство в този парламент. Опонентите ни са тези, които непрестанно настояват, че за всяко нещо би трябвало да се взема решение на Народното събрание. Ще го взимаме, в случай че би трябвало, в Народното събрание всяко едно такова решение, с цел да им е ясно, че в последна сметка България стои на вярната страна на историята и че няма да се огъне.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР