идерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон

...
идерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Euractiv: Зад средновековни стени Меркел и Макрон чертаят бъдещето на Европа

идерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон в четвъртък ще се срещнат в средновековна цитадела на средиземноморския бряг, с цел да набележат предстоящатите стъпки в партньорството сред двете страни, което е движещата мощ зад Европейския съюз.

Зад стените на Форт Брегансон, обичайна лятна резиденция на френските водачи, немският канцлер и френският президент ще обсъдят в детайли най-належащите въпроси в световния дневен ред, осведомят и "Фокус ".

Ливан, антиправителствените митинги в Беларус, рецесията с COVID-19, държавният прелом в Мали и напрежението сред Гърция и Турция ще са в челото на дневния ред, разкрива източник от Елисейския замък.

Inside the walls of Fort de Brégançon, the German chancellor and French president will chart the next steps for a partnership that is the driving force behind the European Union.
— EURACTIV Politics (@eaPolitics)
В същото време Меркел – загрижена за наследството, което ще остави след 15-те си години на власт – желае да бетонира напредъка, реализиран в някои дълготрайни цели, които остават отвън настоящата драма в интернационалните работи.

Както разкриват двама високопоставени източници от немското държавно управление, включително са въпросите за връзките с Китай, смяната на типа на Европейски Съюз след излизането на Англия и основаването на европейска военна мощ, която подхожда на икономическата мощ на континента.

"И двамата (Меркел и Макрон) са наясно, че Европейски Съюз е в решителен интервал и Германия и Франция – въпреки и да имат разнообразни позиции по доста въпроси – би трябвало да се държат дружно ", изяснява един от източниците от немското държавно управление.

През юли Меркел и Макрон с общи старания съумяха да убедят каращите се страни-членки на Европейски Съюз да се съгласят за първи път в историята блокът да издаде общ дълг.

С набраната инерция от това достижение, в този момент вниманието се насочва към това, какво още могат да реализират двамата водачи в оставащото време преди излизането от политиката на Меркел и президентските избори във Франция през 2022 година.

"Това посещаване е удостоверение за изключителното равнище на френско-германска ангажираност на двустранно, европейско и интернационално равнище ", съобщи служителят във френската президентска администрация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР