идерите на Европейския съюз и китайският президент Си Цзинпин одобриха

...
идерите на Европейския съюз и китайският президент Си Цзинпин одобриха
Коментари Харесай

Китай и ЕС се договориха за основните принципи на инвестиционната сделка

идерите на Европейския съюз и китайският президент Си Цзинпин утвърдиха правилата на капиталовия пакт, макар опасенията по отношение на трудовите и човешките права, заяви Агенция Франс Прес.

The preliminary agreement is likely to take months to be worked into shape by legal teams and translated
— Asia Times (@asiatimesonline)
Европейският съюз и Китай завършиха договарянията за цялостното съглашение за капиталово съдействие. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен след видеоконференция сред Европейски Съюз и Китай.

"ЕС има най-големия обединен пазар в света. Отворени сме за бизнес, само че сме последователи на реципрочността, равните условия и полезности. Днес Европейски Съюз и Китай завършиха договарянията за капиталовото съглашение ", написа тя в Twitter, наблягайки, че договорката ще способства за "по-балансирани търговски и бизнес благоприятни условия ".

The EU has the largest single market in the world. We are open for business but we are attached to reciprocity, level playing field & values.

Today, the EU & China concluded in principle negotiations on an investment agreement.

For more balanced trade & business opportunities.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Споразумението е реализирано след видеоконференция, извършена с присъединяване на китайския президент Си Цзинпин, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи организация Синхуа.

Сделката за вложения сред Европейски Съюз и Китай ще даде невиждан достъп на европейските компании до китайския пазар, като Пекин се ангажира да "работи за " одобрение на интернационалните трудови правила, съобщи Брюксел.

Наричайки договорката пакт "от огромно икономическо значение ", в изказване на Европейски Съюз се споделя: "Китай се ангажира с невиждано равнище на пазарен достъп за вложителите от Европейски Съюз ".

В допълнение Европейски Съюз съобщи, че Китай се е заел с "ефективно използване " на разпоредбите на Международната организация на труда, които към този момент е утвърдил "и да работи за утвърждението на главните конвенции на МОТ, в това число и тези по отношение на насилствения труд ".

Преговорите сред Европейски Съюз и Китай за капиталово съглашение не престават от 2013 година Очаква се то да усъвършенства изискванията на китайския пазар за европейските вложители и да обхване редица основни области като финанси, телекомуникации и произвеждане на електрически транспортни средства.

По този метод европейският бизнес ще получи по-благоприятни условия за разширение на достъпа до пазара на КНР от американския, твърди ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР