Стана ясно кой е ученикът, който удари брутално осмокласник в Пловдив СНИМКИ

...
Идентифициран е ученикът, който удари жестоко осмокласник от Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Идентифициран е ученикът, който удари жестоко осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив. Това съобщи за Антоанета Кръстанова, началник на РУО Пловдив.

Директорът на училището е информирал за проявената агресия образователния инспекторат в Пловдив. От своя страна от РУО вече са изпратили писмо и до Министерството на образованието.


Момчето, което е ударило с юмрук осмокласника, е в 10-и клас и е разпознато от свидетели на инцидента. Засега обаче името му се пази, за да се потвърди официално тази информация. С него ще бъдат проведени разговори от независими психолози. Регионалното управление по образование на този етап няма да се намесва и няма да прави проверка, а ще остави в училището сами да намерят изход от ситуацията, с цел да се пресекат бъдещи такива инциденти, каза още Кръстанова.


Тя информира, че до момента няма сигнал, който да е подаден от родителите, но въпреки това всички институции са в готовност да вземат отношение – Детска педагогическа стая и Полиция, както и Комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.



Учителите от гимназията твърдят, че момчето не е агресивно по принцип, няма и други такива прояви. Ще се изяснява как се е стигнало до инцидента.

В училището ще бъде проведен и спешен педагогически съвет, както и ученически съвет, за да се реши какво да е наказанието за десетокласника, проявил агресия спрямо по-малкия ученик, който е нов в това училище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР