Идеите на Макрон са за по-суверенна, по-обединена и по-демократична Европа.

...
Идеите на Макрон са за по-суверенна, по-обединена и по-демократична Европа.
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Европа на много скорости съществува и точно в нея е България

Идеите на Макрон са за по-суверенна, по-обединена и по-демократична Европа. Френският президент съобщи, че желае Европа да бъде диференцирана. Страни като България има опция да се употребява от тази диференциация. В никакъв случай не би трябвало да има Европа на две скорости, само че Европа на доста скорости съществува и тъкмо в нея взе участие България . Това съобщи френският дипломат у нас Ерик Льобедел в ефира на Българска национална телевизия.
По думите му нито една страна не трябва да се изключва от динамичността, която се основава в Европейски Съюз. Нито една страна не може да блокира тези, които желаят да отидат по-далеч.
В региона на защитата и сигурността не можем да си представим, че България ще ни лиши от опита, който има, по опазването на границите или по интеграцията на Западните Балкани, безапелационен бе френският дипломат.
В региона на общественото доближаване в никакъв случай не е казвано, че би трябвало да се забрани на български служащ във Франция. Той би трябвало да се употребява със същите благоприятни условия както френският служащ, стана ясно още от думите на дипломата.
Идеята за общ бюджет и обособен парламент за Еврозоната не беше добре обяснена като спомагателна стъпка към суверенна Европа, а това ще докара до икономическа политика, която е доста по-ефективна.
Льобедел разяснява каталунския референдум, като сподели, че е налице демократична Испания с уравновесена конституция. Президентът Макрон се обади на Рахой и разясни, че в негово лице има единствено един събеседник по тематиката, разясни още френският дипломат у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР