Идеалната питка не се прави с най-скъпото брашно, а с

...
Идеалната питка не се прави с най-скъпото брашно, а с
Коментари Харесай

Солена пита Слънчоглед

Идеалната питка не се прави с най-скъпото брашно, а с любови, усърдие и самообладание

Необходими Продукти

● прясно мляко - 300 мл
● вода - 100 мл
● олио - 3 с.л.
● яйца - 2 бр.
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● брашно - 700 г
● сусам
● маково семе
● сирене - 200 г

Начин на подготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в брашното. Добавяме олиото, прясното мляко, сол, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване от горната страна с 2 с. л. прясно мляко. Замесва се тесто.

Втасва 40 минути на топло, покрито с забрадка, или във фурната, включена на 50 градуса. Тестото се разделя на две елементи. Първата се разточва на кръгла кора с диаметър на тавата. Поставя се на дъното на намазнена тава или върху хартия за печене. Нарязва се на 8 бранша, като се стартира от средата към краищата.

Останалото се разделя на 9 топчета. Едното е за центъра. Останалите се сплескват, в средата слагаме натрошено сирене и оформяме още веднъж на топчета. Поставят се в основата на всеки триъгълник. Взема се върха и се обръща върху всяко топче. В центъра се слага последното.

Почива си тестото за 20 минути, намазва се с разрушен жълтък с прясното мляко. Отгоре се поръсва с маково семе и сусам. Печем питката в загрята фурна 180 градуса до хрупкава коричка. Изважда се и покриваме с забрадка за 10 минути, след това се атакува.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР