Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е

...
Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е
Коментари Харесай

10 любопитни неща, които се възприемат за секси в някои държави по света

Идеалите за хубост варират от страна до страна. Привлекателността е нещо субективно - това, което се харесва на едни може да е грозно за други. За благополучие, в някои страни по света точно физическите недостатъци могат да се окажат очарователни, написа BrightSide.

Например…

Япония – криви зъби

На запад белите и равни зъби са пример за красивата и привлекателна усмивка. В Япония е таман противоположното. Тук на мода са така наречен „ яеба “ или криви зъби. Смята се, че хората са по-чаровни, в случай че имат тази характерност. Някои салони даже продават изкуствени криви зъби, които костват по 400 $.

Западна Африка, Нова Гвинея – белези

Жителите на Нова Гвинея и няколко други страни в Африка към момента декорират телата си с разнообразни „ артистични “ белези. Мъжете нормално ги получават по време на специфична посвещаваща гала, до момента в който за дамите тези „ татуировки “ се възприемат за индикация за огромна хубост.

Южна Корея – лице с формата на сърце

В Южна Корея пластичната хирургия е широкоразпространена. Тук тя се възприема за нещо обикновено. Като главен белег за хубост се възприема лицето с формата на сърце. За да го получат, доста корейци са склонни да изтърпят редица сложни интервенции. Някои от тях са свързани със строшаване на костите в челюстта на три места, премахване на централната и слепването на останалите две, с цел да се оформи по заострена брадичка. След това ъглите на брадичката се заоблят. Дълго време човек не може да яде твърда храна след сходна операция.

Мавритания – наднормено тегло

Ако нямаш любовни дръжки или цялостно коремче, нямаш никакъв късмет да привлечеш мъжкия взор в Мавритания.

За да се уверят, че девойките ще реализиран мечтаните пропорции, родителите им ги изпращат в специфични „ ферми “, където поемат по 16 000 калории дневно. За страдание, поради сходни обичаи доста девойки получават стомашни болести.

Иран – бинтове след хирургия

Знаете ли, че Иран е столицата на интервенциите на нос в света. Тук се правят най-вече ринопластики. Дори бедните хора икономисват, с цел да могат да си разрешат такава. Да си направиш интервенция е знак на обществен статут и за това иранките се разхождат с горделивост с бинтовете след хирургията, което провокира навсякъде удивление.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР