Иде мраз: Предупреждение за опасен студ в 25 области у

...
Иде мраз: Предупреждение за опасен студ в 25 области у
Коментари Харесай

Иде мраз: Предупреждение за опасен студ в 25 области у нас


Иде студ: Предупреждение за рисков мраз в 25 области у нас. Жълтият код е разгласен за сряда.

Предупредителен жълт код за ниски температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология за сряда. По-високи ще са температурите единствено в Кърджали, Хасково и Ямбол.

През нощта от север-североизток облачността ще се усилва и над по-голямата част от страната ще е забележителна. На обособени места, основно в източната половина, ще превалява слаб сняг, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.



Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще се намалят още и ще са най-вече сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 7°. Утре ще се задържи най-вече облачно и тук-там в Североизточна и Централна Северна България и планинските региони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до най-вече слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°. По-ниски – до минус 4, ще са градусите в Североизточна България.

Над планините облачността ще бъде забележителна и на доста места ще има валежи от сняг, по-значителни – в Централна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, на 2000 метра – към минус 14°.

По Черноморието ще бъде прохладно с сдържан и мощен вятър от север-североизток. Ще бъде най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР