Иде криза по-злокобна от 2008 г. Цените на жилищата са

...
Иде криза по-злокобна от 2008 г. Цените на жилищата са
Коментари Харесай

Икономист с шокираща прогноза: Иде криза по-злокобна от 2008 г. - с висока безработица и тежка инфлация!

" Иде рецесия по-злокобна от 2008 година Цените на жилищата са тройно надценени, това значи, че ще изпаднем в тежка икономическа обстановка, само че ще има и опасности от закъсали банки или даже банкрути ". Това предизвести икономистът проф. Красимир Петров.

За София нужните средства за живот са 1250 лева, за провинция - 950 лева Това са действителностите, в които живеем. Инфлацията е сред 15 и 20% през последните 12 месеца. Ясно е, че Национален статистически институт дава в пъти по-ниски стойности, разгласи още икономистът.

" Ние не можем да увеличим пенсии и заплати, без да увеличим продуктивността, а през последните години действително затворихме стопанската система. Имаме предпоставки за повтаряне на финансовата рецесия от 2008 година, само че в надалеч по-злокобен вид - с висока безработица, тежка инфлация.
свързани новини34339на 26.10.202128668на 25.10.2021
Кредитната почивка свършва на 31 декември. Ако банките укротят кредитирането, това ще докара до тежка рецесия. Другият вид е да продължат да разсрочват неприятните заеми, което ще докара до още по-лоша инфлация.

Нямаме потребен стопански ход, с изключение на стягане на колана ", добави Красимир Петров.

" Вероятно ще гръмне жилищният балон, който се надува в последните 3-4 години. Цените на жилищата са тройно надценени, това значи, че ще изпаднем в тежка икономическа обстановка, само че ще има и опасности от закъсали банки или даже банкрути. Спестяванията не порастват, а падат. Това че се усилват депозитите, е разследване на множеството заеми, давани от банките. Когато банката даде ипотечен заем, той влиза по сметка на кредитополучателя и оттова към продавача ", съобщи проф. Петров.
свързани новини23686на 25.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР