Ибрахим Калън, досегашният говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган,

...
Ибрахим Калън, досегашният говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Ердоган назначи говорителя си, който е доктор по философия, за шеф на разузнаването

Ибрахим Калън, досегашният представител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, бе назначен за началник на турската Национална разследваща работа (известна със съкращението си на турски език МИТ), заяви Дирекцията по връзки на турското президентство, представена от Българска телеграфна агенция.

Калън поема пост началник на разследващата работа от Хакан Фидан пост, който бе назначен за външен министър на мястото на Мевлют Чавушоглу.

Ибрахим Калън е роден в Истанбул през 1971 година Завършва Литературния факултет на Истанбулския университет. През 2002 година е отличен с докторска степен по филантропични науки и сравнителна философия от университета " Джордж Вашингтон " в Съединени американски щати. Известен е с академичната си активност в Центъра за ислямски проучвания към Фондацията на Дирекцията по религиозните въпроси. Чете лекции, отдадени на ислямската мисъл и на връзките сред ислямския свят и Запада в американски и турски университети.

През 2009 година е назначен за основен консултант на премиера, отговарящ за външната политика. След избирането на Ердоган за президент Калън е назначен за заместител общоприет секретар на президентството. От 2014 година е представител на турския президент, като му е даден сан на дипломат. Освен това става заместник-председател на президентския съвет по сигурността и външната политика и основен консултант на президента.

Ибрахим Калън е женен и има три деца.

Според турски анализатори с назначението на Ибрахим Калън, който е един от най-близките хора на президента Реджеп Тайип Ердоган, на битката с тероризма ще бъде даден нов подтик.


Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР