+ + + и ½ от 5 Още от същото:

...
Коментари Харесай

Кино: "Черната вдовица"

+ + + и ½ от 5 Още от същото: " Жената знамение "
Black Widow е театър за киносалон и отлагането на премиерата му с година е било целесъобразно. Персонажът е кръстен на тип токсичен паяк, появява се през 1964 година в ледената фаза на Студената война от перото на Стан Лий. В началото като съперник, а след това част от тима на Отмъстителите, първата жена сред тях.

Скарлет Йохансон е лицето му в новото време на Marvel (вече в Disney). Започна като втора секретарка на Тони Старк в Iron Man 2 (2010). Когато я видя за първи път в прилепналия черен костюм, той спря боксовата си подготовка и изиска " още от същото ". Наскоро Йохансон се оплака, че тогава се чувствала " сексуализирна " и сведена до предмет. Сега е противоположното, с вятъра на #MeToo. Нейният персонаж е преобладаващият, получава детство, родители, пояснения по какъв начин се е калявал характерът, довел я до красивата всеотдайност във финала на Avengers: Endgame.

Заварваме я на 8, в средата на 90-те, в щастливо семейство в Охайо, с буйна по-малка сестра и неумел мечок за татко с съветски акцент (Дейвид Харбър), който слуша Smells Like Teen Spirit на " Нирвана ". С майка учителка с тъжни очи (Рейчъл Уайз), която скоро виждаме да кара аероплан и да стреля с картечница. Семейството е спяща клетка съветски шпиони, задействана от злокобния военачалник Дрейков (Рей Уинстън). Идилията свършва с гонене, почтено за " Мисията невъзможна ". Сестрите са взети в " Червената стая " на Дрейков, превръщаща красиви девойки в убийци без усеща.

Ценност за плана е австралийската режисьорка Кейт Шортланд, добра в моментите на тишина и създаване на връзки, както и в смелия потаен комизъм. Откритие е Флорънс Пю като по-малката " вдовица ", ироничната съвест на " съумялата " си сестра. Двете стигат по собствен път до отключените си самостоятелност и свободна воля, дават образец и на още онеправдани дами. Сочен темперамент прави Харбър като суперзлодей със сърце, отказващ да се пенсионира. Филмът доставя това, което комикс почитателите чакат, плюс задоволително бонуси за естествения летен фен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР