И звестният нидерландски разследващ журналист Петер де Врис, който бе

...
И звестният нидерландски разследващ журналист Петер де Врис, който бе
Коментари Харесай

Най-известният нидерландски разследващ журналист Петер де Врис почина от раните си

И звестният нидерландски проверяващ публицист Петер де Врис, който бе прострелян на улицата предходната седмица при безочливо нахлуване в Амстердам, е умрял от раните си, оповестиха през днешния ден локални медии, цитирайки изказване на неговото семейство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Петер се бори до дъно, само че не съумя да завоюва борбата " ,

уточни в изказване фамилията му, представено от телевизия Ер Те Ел, нидерландската медия, за която Де Врис работеше като проверяващ кореспондент.

64-годишният Де Врис израсна бързо от млад кореспондент без опит до най-известния публицист в Нидерландия .

Той се трансформира в източник на поддръжка за фамилиите, чиито деца са убити или изчезнали, деятел против несправедливостта и бодил в петата на гангстерите в прибягващия до все по-жестоки способи нидерландски под земята свят.
 Петер де Врис
Семейството му съобщи, че журналистът е умрял, заобиколен от околните си и изиска роднините и партньорката на Де Врис да бъдат оставени умерено да "го изпратят в последния му път ".

"Петер живя съгласно убеждението си: "Не може да предстоящ свободен, в случай че си коленичил ",

се показва в изказването на фамилията и се добавя: "Ние сме необикновено горди с него и в същото време безутешни ".

"Петер де Врис постоянно е бил предан на работата си, твърдоглав и не се опасяваше от нищо и от никого. Той постоянно търсеше истината и защитаваше справедливостта ", написа в Туитър министър председателят Марк Рюте и добави: "Това прави всичко случило се по-драматично, тъй като самият той в този момент стана жертва на една огромна несправедливост ".

За убийството на журналиста са арестувани двама обвинени.

Нидерландската полиция назова като обвинен за стрелбата 21-годишен нидерландец, а 35-годишен поляк, живеещ в Нидерландия, е упрекнат, че е бил водач на килъра. Двамата бяха задържани скоро след нападението над Де Врис.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР