И Зевс-Гръмовержецът трудно ще помогне на Гърция да се класира

...
И Зевс-Гръмовержецът трудно ще помогне на Гърция да се класира
Коментари Харесай

Хърватите почти подпечатаха визите за Русия

И Зевс-Гръмовержецът мъчно ще помогне на Гърция да се класира на международното в Русия. Гръцките футболни богове бяха бити и унижени, а фантазиите на южната ни съседка за Мондиала към този момент на 99 % са в коша за отпадък.

Причината е, че Хърватия пречука гостуващия отбор на Гърция с 4:1 в първи мач посред им от баражите за класиране на международното състезание. Домакините поведоха на стадион " Максимир” в Загреб след попадение на Лука Модрич (13-дузпа), който се разписа от бялата точка след отсъдено нарушаване на вратаря Карнезис против Никола Калинич. Същият този Калинич (19) удвои задатъка на " шахматистите” след асистенция на Стринич.

След половин час игра Гърция върна едно попадение посредством капитана си Сократис Папастатопулос (30), който засече топката с глава след осъществяване на ъглов удар. Той върна интригата за малко, защото Иван Перишич (33) върна преднината от два гола на хърватите с глава след центриране на Симе Вършалко.

Грешка в защитата на елините докара до четвърти гол в тяхната врата при започване на втората част, когато Андрей Крамарич (49) направи резултат 4:1 след нова асистенция на Вършалко.

Лека бавно футболистите на Златко Далич понижиха оборотите и доиграха по-спокойно срещата, след която направиха значима крачка към квотата за Мондиал 2018. Реваншът на стадион " Георгиос Караискакис” в Атина е след три дни.

По същото време Северна Ирландия загуби от Швейцария с 0:1 в първия мач от баража посред им за квота за Мондиала. Първото полувреме на " Уиндзор Парк” в Белфаст бе равностойно и без кой знае какви голови положения пред двете порти.

След почивката " кръстоносците” съумяха да поведат след противоречива дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кори Евънс след удар от далечна отдалеченост на Джердан Шакири. Ръката на халфа бе компактно прилепена до тялото му, само че все пак румънският арбитър Овидиу Хацеган взе решение да уточни бялата точка и Рикардо Родригес (58-дузпа) осъществя невъзмутимо, написа Блиц.

До края на мача домакините пробваха всичко по силите си да върнат гола, само че по този начин и не съумяха да застрашат вратата на Ян Зомер.

Реваншът на " Санкт Якоб Парк” в Базел е след три дни, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР