И затяга мерките за борба с коронавируса. От понеделник се

...
И затяга мерките за борба с коронавируса. От понеделник се
Коментари Харесай

И Пловдив затяга мерките, учениците от 5-и до 12-и клас минават на онлайн обучение

И стяга ограниченията за битка с ковид. От понеделник се приключва присъственото образование за учениците от 5-и до 12-и клас. От през днешния ден малолетни ще могат да посещават заведения единствено с придружители.
Ако след две седмици броят на инфектираните премине границата от 500 на 100 хиляди, ще се вкара цялостен локдаун. „ Пловдив е в относително по-изгодна обстановка от останалите по-големи градове, само че по този начин или другояче е към 300 и се постанова да се вземат тези ограничения “, изясни доктор Ваня Танчева-Манчева, шеф на РЗИ-Пловдив „ Ще преценим дните преди пролетната почивка дали е допустимо да върнем по този начин наречените " предпочитани " 7-и, 10-и, 12-и. клас, да вземем за пример, които ще се явяват на изпити “, сподели Иванка Киркова, шеф на РУО-Пловдив. От своя страна шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че още от през днешния ден ще има полиция пред всички търговски обекти и контролът ще бъде прецизен.
 И в София учениците от 5 до 12 клас остават у дома, заведенията ще работят до 22 часа И в София учениците от 5 до 12 клас остават у дома, заведенията ще работят до 22 часа
От петък, 12 март, всички възпитаници от 5 до 12 клас в София минават на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хоте...
От Щаба напомнят, че е в действие и условието шефовете на хранителни и нехранителни магазини да основат организация за съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения, включително обезпечаване на отдалеченост сред лицата и надзор на броя на клиентите в съответния обект, съгласно избрания брой гости с решения на Областен спешен щаб. Възлага се на  кметовете на общини и съответните Общински спешни щабове контрола при осъществяване на всеобщи мероприятия, както и съгласуването им с Областния спешен щаб.
„ Продължава имунизацията в Пловдив и региона като към този момент над 25 хиляди души са имунизирани. Ще направи всичко допустимо всеки искащ да бъде ваксиниран. Вече има мобилни екипи в Карлово и Сопот, където е най-сериозно ситуацията със заболеваемостта, изясни шефът на РЗИ доктор Ваня Танчева.
Днес кметът откри такава мобилна имунизационна акция в региона. Двата екипа от общинския имунизационен център отпътуваха през днешния ден към първите си пациенти. Единият екип ще прави всеобщи имунизации в предприятията, включително държавни и общински. Приоритетно ще имунизират възрастни или мъчно преносими хора. Вторият екип поема за района, където има отдалечени обитаеми места и жителите им изпитват усложнения да стигнат до имунизационни кабинети.
„ Автомобилите с цялото им съоръжение са подаяние, а средствата за тяхната активност се обезпечават от Община Пловдив “, изясни кметът Здравко Димитров. По думите му Пловдив е взаимен с останалите общини в района и по тази причина негови екипи ще оказват помощ за имунизацията в дребните обитаеми места.
 Ангелов: Мерките на национално равнище няма да са обективни за хората Ангелов: Мерките на национално равнище няма да са обективни за хората
Броят на болничните кревати, предопределени за пациенти с COVID-19 в област Бургас, ще бъде повишен. На местен принцип ще бъдат въведени...
Утре екип ще пътува за Община Карлово. „ Ние отиваме на крайници при тези хора, някои от тях нямат фамилни лекари и им се постанова да пътуват до околните градове ”, изясни шефът на Дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов. Заявки за мобилните екипи има и от общините " Родопи ", " Марица " и " Брезово ". Мобилните екипи употребяват имунизацията на „ Астра Зенека “, само че чакат доставка и от тази на „ Пфайзер “. Всеки един преносим кабинет може да имунизира дневно до 200 души.
Днес беше открит публично и Общинският имунизационен център, който се обитава във Второ ДКЦ. „ Работим на практика от месец и дневно при нас се имунизират 80 души ", изясни шефът на Второ ДКЦ доктор Валентина Костуркова. Работното време е всеки работен ден от 10 до 15 часа по график на записалите се през онлайн платформата. Центърът ще работи и като буфер като поема натоварването, което не е по опциите на общинските имунизационни кабинети и фамилните лекари в Пловдив. Това ще става със записване по телефона за втора игла в часовете от 8 до 17. Ръководителят на центъра доктор Валентина Костуркова добави, че са осигурени  два екипа за работа и доктор, който съветва пациентите с потребност от спомагателна лекарска помощ. Центърът има два кабинета, регистратура и стая за отдих за следене на пациентите 15 минути след имунизиране.
Същевременно стана ясно, че в общинската болница „ Свети Мина “ще отворят още веднъж „ зелените коридори “ за всички искащи да се ваксинират, незабавно щом се получат количества от имунизациите. На първия етаж на лечебното заведение има самостоятелен специфичен кабинет за тази цел. Към момента в лечебното заведение се вършат по близо 1500 PCR теста на месец след разкриването на референтна микробиологична лаборатория през ноември предходната година. Информацията заяви шефът на лечебното заведение проф. доктор Петър Петров. Това е първата профилирана лаборатория в общинска болница, която бе оборудвана и стартира да действа в разгара на втората вълна на пандемията, а цената на теста е 100 лева
Проф. Петров увери, че МБАЛ „ Свети Мина “ е изцяло оборудвана и подготвена за банкет на пациенти предвид на увеличената заболеваемост напоследък от английския вариант на ковид. Още предходната седмица леглата в Коронавирус отделението бяха увеличени двойно - от 30 на 60, като в болничното заведение се лекуват леки и приблизително тежки случаи на болни.
 Полиция ще дежури пред магазините в Пловдив Полиция ще дежури пред магазините в Пловдив
Екипи на община Пловдив ми рапортуваха за дълги опашки на касите, неспазване на отдалеченост в питателните магазини и хипермаркети...
Не е реалистично леглата да се усилват повече от това, защото болничното заведение още веднъж ще се изправи пред проблеми с личния състав. „ В момента в отделението работят 7 лекари, 10 медицински сестри, петима санитари и петима доброволци “, сподели още проф. Петров. Той  разясни, че към сегашния миг 20 от леглата са заети. Кислородната апаратура, която се построява с дарения, е пред довеждане докрай и стартиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР