И зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е в категорията

...
И зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е в категорията
Коментари Харесай

И бившият регионален министър живее в чуждо жилище без пари

И зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков е в категорията на безвъзмездните ползватели, написа в декларацията му тази година, подадена пред антикорупционната комисия. В декларацията си за 2017 година (когато беше районен министър) той е вписал два парцела - лична къща в Априлци и прилагане на 1/3 от апартамент в София.
От пресцентъра на районното министерство (МРРБ) предоставиха на "Сега " разясненията на Нанков. Къщата е фамилна благосъстоятелност, дарена на министъра от татко му през 2017 година А апартаментът в София, в който живее безплатно още от 2011 година, е на Тодорка Сотирова - дългогодишна фамилна другарка. Сотирова е предоставила покрив на Николай Нанков в София, а в подмяна употребява гратис част от къщата му в курортното населено място Априлци.
Припомняме, че и финансовият министър Владислав Горанов живее безплатно от 2012 година в непознат апартамент в първокласен комплекс в София. Той изясни, че жилището е на кръстника му Иван Сариев и че не вижда нищо неправилно в това. Главният прокурор Сотир Цацаров подреди инспекция по случая за закононарушение по работа и търговия с въздействие. Тя е предоставена на антикорупционната комисия и е подредено да завърши до 18 декември. Данъчните настояват, че са създали 60 проверки за 6 години на компаниите на Сариеви. Премиерът Бойко Борисов отхвърли да разяснява проблема, тъй като Горанов бил огромен човек и можел самичък да изясни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР