И Йон-хо Предупрежденията и заплахите на президента Донлад Тръмп, насочени

...
И Йон-хо Предупрежденията и заплахите на президента Донлад Тръмп, насочени
Коментари Харесай

Северна Корея заяви, че САЩ са й обявили война


И Йон-хо

Предупрежденията и заканите на президента Донлад Тръмп, ориентирани против Северна Корея, съставляват " оповестяване на война ", съобщи в понеделник външният министър на комунистическата страна И Йон-хо. Той добави, че Пхенян си резервира правото да предприеме контрамерки, включително и събаряне на американски стратегически бомбардировачи, съобщи Ройтерс.

" Целият свят би трябвало ясно да помни, че Съединени американски щати първи оповестиха война на нашата страна ", съобщи посланик номер едно на Пхенян И Йон-хо пред кореспонденти в Ню Йорк.

" Тъй като Съединени американски щати оповестиха война на нашата страна, ние ще имаме цялостното право да вземем контрамерки, включително и свалянето на стратегически бомбардировачи на Съединени американски щати, даже когато те не са в рамките на въздушното пространство на нашата страна ", предизвести министърът.

" В светлината на оповестената от Тръмп война всички варианти ще бъдат на масата за подготовка на интервенциите на висшото управление на Корейската народнодемократична република ", съобщи министърът, преди да напусне Ню Йорк, където беше за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Думите на посланик номер едно на Пхенян бяха в отговор на предизвестията от администрацията на Тръмп, че на масата са всички варианти за справяне с развиването на севернокорейската ракетна и нуклеарна стратегия и със заканите на Пхенян да се снабди с оръжие, способно да доближи територията на Съединени американски щати.

Това не е първият път, когато Северна Корея употребява фразата " оповестяване на война " по адрес на Съединени американски щати.

Сегашните мнения на севеврнокорейския външен министър са реакция на обява на Тръмп в Туитър по негов адрес и по адрес на севернокорейския президент:

" Току що чух министърът на външните работи на Северна Корея да приказва в Организация на обединените нации. Ако той повтаря мислите на Малкия Човек-Ракета, те няма да просъществуват доста дълго ".

Just heard Foreign Minister of North Korea speak at U.N. If he echoes thoughts of Little Rocket Man, they won't be around much longer!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 24, 2017
В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, произнесена на 19 септември, Тръмп съобщи, че подготвен " напълно да унищожи " Северна Корея, в случай че тя заплашва Съединени американски щати и съдружниците им. В словото си Тръмп назова севернокорейския водач с прозвището " човека-ракета ", който съгласно него е подготвен да завърши със себе и с режима си.

В отговор на това И Йон-хо сподели, че речта на Тръмп била кучи лай. " Кучето си лае, парадът си върви ", разяснява той пред публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР