И вторник ще донесе проливни дъждове в някои части на

...
И вторник ще донесе проливни дъждове в някои части на
Коментари Харесай

И вторник няма да мине без дъжд, жълт код за осем области

И вторник ще донесе проливни дъждове в някои елементи на страната. Жълт код за дъждове и гръмотевици е разгласен за осем области , демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Сливен и Търговище.
 дъжд времето ThinkStock/Getty Images
През идващото денонощие ще продължи на доста места в страната да има краткотрайни превалявания с гръмотевици. По-значителни ще са преваляванията още веднъж през нощта в Централна България, а по-късно денем те ще стартират да стопират, а облачността да понижава . Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури сред 23° и 28°, в София към 23°.

Над планините облачността също ще е забележителна. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР