И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна

...
И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна
Коментари Харесай

Съдът пак поряза опитите да бъде сменен шефът на Тотото

И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за промяна на управлението на Българския състезателен тотализатор бе отчасти блокиран от Софийски градски съд. Посочените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов влизат в Управителния съвет на тотото, само че Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен шеф на мястото на сегашния Любомир Петров, който остава и член на УС. До това решение на състав на Софийски градски съд с ръководител Владимир Вълков се стига след тъжба, подадена от Любомир Петров.

До привършване на производството Тодоров няма по какъв начин да заема поста на Петров, само че въпреки всичко съдът позволява той и Султанов да бъдат вписани в състава на УС на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев.

Решението на съда в частта за прекъсване на производството за промяна на Петров с Тодоров може да бъде обжалвано в едноседмичен период.

Припомняме, че в началото министър Василев опита да вкара в УС на тотото Тодоров, Султанов и Росен Иванов на мястото на Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов, само че след тъжба от Гинчев и Йовов Софийски градски съд спря тяхното регистриране до привършване на производството. Впоследствие от ММС пробваха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на предходната година са подали молби да бъдат освободени от служба. В последна сметка това е позволено от Софийски градски съд, само че не и промяната на позицията изпълнителен шеф. По този метод все още Любомир Петров остава изпълнителен шеф на БСТ, а в Управителния съвет на тотото остарялото управление ще има болшинство - Петров, Гинчев и Йовов против Тодоров и Султанов.

Бъдещият финален състав на тотото зависи от крайните решения от две производства в Софийски градски съд. При първичната поръчка на спортния министър за промяна на управлението на БСТ Любомир Петров разгласи, че няма да апелира, само че в последна сметка първо тъжба подадоха Гинчев и Йовов, а по-късно и самият Петров. Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата.

Припомняме още, че министър Радостин Василев внесе на 31 януари в Търговския указател двете нови кандидатури. Проблем може да произтече и от това, че Петкова и Точев са представителите на финансовото министерство в Тотализатора. Препоръчително е в управлението да има представители на финансовото министерство, тъй като Тотото е хазартен оператор.

Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР