И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна

...
И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за смяна
Коментари Харесай

Съдът спря частично и втория опит за смяна на ръководството на тотото


И вторият опит на спортния министър Радостин Василев за промяна на управлението на Българския състезателен тотализатор бе отчасти блокиран от Софийски градски съд. Посочените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов влизат в Управителния съвет на тотото, само че Тодоров няма да бъде вписан като изпълнителен шеф на мястото на сегашния Любомир Петров, който остава и член на УС.

До това решение на състав на Софийски градски съд с ръководител Владимир Вълков се стига след тъжба, подадена от Любомир Петров . До привършване на производството Тодоров няма по какъв начин да заема поста на Петров, само че въпреки всичко съдът позволява той и Султанов да бъдат вписани в състава на УС на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев. Решението на съда в частта за прекъсване на производството за промяна на Петров с Тодоров може да бъде обжалвано в едноседмичен период .

Първоначално министър Василев опита да вкара в УС на тотото Тодоров, Султанов и Росен Иванов на мястото на Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов, само че след тъжба от Гинчев и Йовов Софийски градски съд спря тяхното регистриране до привършване на производството. Впоследствие от ММС пробваха да вкарат Тодоров и Султанов на мястото на другите двама членове на УС - Петкова и Точев, които още през лятото на предходната година са подали молби да бъдат освободени от служба. В последна сметка това е позволено от Софийски градски съд, само че не и промяната на позицията изпълнителен шеф.

По този метод все още Любомир Петров остава изпълнителен шеф на БСТ, а в Управителния съвет на тотото остарялото управление ще има болшинство - Петров, Гинчев и Йовов против Тодоров и Султанов. Бъдещият финален състав на тотото зависи от крайните решения от две производства в Софийски градски съд.



При първичната поръчка на спортния министър за промяна на управлението на БСТ Любомир Петров разгласи, че няма да апелира, само че в последна сметка първо тъжба подадоха Гинчев и Йовов, а по-късно и самият Петров.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР