И втори съд разреши на бургаския общински съветник Бенчо Бенчев

...
И втори съд разреши на бургаския общински съветник Бенчо Бенчев
Коментари Харесай

И втори съд пусна Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

И втори съд позволи на бургаския общински консултант Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина.

Днес Окръжният съд в Бургас удостовери решението на Районния съд, с което е анулирана възбраната му да напуща страната.

Според Окръжния съд първоинстанционния съд е положил нужните старания за изясняване на събитията по делото и е направил обосновани заключения за фактическата конюнктура. Приел е, че е основателно настояването на подсъдимия за разрешаване да напуща страната, като е изложил подробни претекстове за решението си въз основата на съответно признати медицински документи.

Въззивната инстанция счете, че районният съд обосновано е направил извод, че подсъдимият е посочил безупречно процесуално държание - не е бил причина за отсрочване на делото и несъобразяване с предходните избрания на съда, с които краткотрайно на подсъдимия е било разрешавано да напуща рамките на страната. Съобразил е също, че по отношение на Бенчев по време на досъдебното произвеждане е взета мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 50 000 лв., която е задоволително тежка за закононарушението, за което е упрекнат, и която сама по себе си реализира задачите на мярката за неотклонение.

По тази причина съдът е приел, че възбраната за овакантяване на страната е непотребна поради процесуалното държание на подсъдимия, както и потребността от лекуване и правото му да избере къде да бъде лекуван.

Така взетата мярка основава спомагателни физически и психически контузии на подсъдимия и към сегашния миг е към този момент несъответстваща и неоправдана, поради неговото безупречно процесуално държание, показват от съда.

Решението е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР