И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали

...
И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали
Коментари Харесай

Чия е служебната строителна министърка?

И Виолета Коритарова се употребява като мотив в разногласието дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета " Главчев "

Задочните разногласия сред ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и „ Продължаваме промяната “ (ПП) чий е служебният кабинет на Димитър Главчев не престават.

Една от дискутираните фигури е министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова. За нея от петък насам Борисов разяснява, че е човек на Политическа партия, като връзката се изяснява с Последният е наследник на Коритарова. На локалните избори през 2023 година Христов бе претендент за кмет на Подуяне от коалиция „ Продължаваме промяната–Демократична България (Спаси София) “ и отиде на балотаж против номинирания от ГЕРБ Петър Митев. Резултатът на балотажа бе 50.09% за Христов, 33.24% - за Митев, 16.68% - „ Не поддържам никого “.

След упреците на президента Румен Радев, че Главчев извършва „ щенията “ на водача на ГЕРБ, през днешния ден Бойко Борисов реагира от Тутракан : „ Защо Радев през вчерашния ден не изкоментира, както и Кирил Петков месеци наред говореше за майката на Сашо Ненков в Комисия за защита на конкуренцията? Регионалният министър е майка на шефа на Подуяне, който е по-голям от регион от Русе, да речем, или Тутракан. “

Борисов изясни за какво е изискал промяната на служебния външен министър по този начин: „ Отговорът ми какво се случва във външните работи пристигна след въпросите на моите симпатизанти и партийни членове – в случай че Главчев е наш министър председател, по какъв начин може майката на кмета на Подуяне от Политическа партия да е министър на районното министерство. Това ме попитаха и се възмутих и аз като всички тях. “

Последва реакция на депутата от ПП-ДБ Андрей Цеков , който до предходната седмица бе районен министър в държавното управление на Николай Денков. Той бе запитан в коридорите на Народното събрание по какъв начин ще разяснява думите на Борисов за връзката на Виолета Коритарова с „ Продължаваме промяната “ (ПП). Цеков се подсмихна: „ Знаете ли, това е следващото доказателство, че господин Борисов употребява дезинформацията като политическо оръжие и сервира пред медиите внушения, които нямат нищо общо с обстоятелствата . Служебният министър Виолета Коритарова е дълготраен кадър на ГЕРБ . Тя е оглавявала ловешката работа по кадастър . Впоследствие, през 2018-а е назначена от министъра Николай Нанков като началник на Агенцията по кадастър в София . Нейният наследник Кристиян Христов е кмет на регион Подуяне от „ Спаси София “, не от „ Продължаваме промяната “. Лично аз през втората седмица на мандата ми като районен министър освободих госпожа Коритарова като началник на Агенцията по кадастър . Това мисля, че е задоволително доказателство за това, че „ Продължаваме промяната “ няма никакво присъединяване в сегашния политически кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи “.

Припомняме, че при представянето на претендентите за служебните министри Димитър Главчев бе сбит за Коритарова: „ Била е изпълнителен шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Има дълготраен опит в системата. “

Според формалната й визитка на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) Виолета Коритарова е магистър по геодезия, фотограметрия и картография. Голяма част от професионалната ѝ кариера е обвързвана с действия по геодезия, картография и кадастър.

В Министерство на земеделието и горите е работила по основаване на тактика за комасация на земеделските земи в България и осъществяване на пет пилотни плана, финансирани по стратегия „ Матра ” на Нидерландия, както и по Проект “Кадастър и имотна регистрация ”. Била е началник на процеса по основаване и внедряване на Системата за идентификация на земеделските имоти в Република България и основаването на ортофотокарта за територията на страната.

Като шеф на дирекция в Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) в интервала ноември 2009 година – септември 2014 година и март 2015 година – октомври 2016 година управлява и координира дейностите по геодезия и картография, организация на Геокартфонда, като профилиран механически списък - част от националния архивен фонд за запазване на кадастрални, геодезически и други материали, провежда и координира интеграцията на нови осведомителни и геоинформационни системи и разширението на функционалността на съществуващите, както и взаимоотношението им с осведомителните системи на други ведомства и организации.

От септември 2014 до март 2015 година е заместител изпълнителен шеф на организацията .

От юни 2018 година до юни 2023 година е изпълнителен шеф на АГКК. В този интервал работи за ускорено основаване на кадастрална карта за реализиране на цялостно покритие на територията на страната. В резултат сега то е 97,43%, до момента в който през 2017 година в кадастралната карта е била обхваната 60% от територията на страната.

Виолета Коритарова е заемала също разнообразни длъжности в Министерството на образованието и науката, където е взела участие в организацията и провеждането на активността по обмисляне на капиталовата политика, обвързвана с главен ремонт, реорганизация и рационализация на материалната база в системата на МОН, се показва още на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР