И вие сте от хората, които обожават праскови и с

...
И вие сте от хората, които обожават праскови и с
Коментари Харесай

Прасковите: най-полезният плод в летния сезон

И вие сте от хората, които обожават праскови и с неспокойствие чакат същински горещите летни дни, с цел да могат да им се насладят? Здравейте, прави ми удоволствие.

Често се приказва за изгодите, които другите плодове и зеленчуци имат върху тялото ни, само че някои в действителност са извънредно удобни за организма ни. Оставяме усета настрани и незабавно ви споделяме за какво да се спрете на прасковите.

Пълни с хранителни субстанции и антиоксиданти, прасковите са богати на доста витамини, минерали и потребни растителни съединения.

Те съдържат магнезий, фосфор, желязо и някои витамини от група В. Колкото по-свежи и узрели са плодовете, толкоз повече антиоксиданти съдържат те в състава си, а точно те пазят тялото ни от стареене и разнообразни заболявания.

Редовното ястие на плодове, включително и прасковите, може да способства за здравето на сърцето. Прасковите понижават риска от сърдечни болести, високо кръвно налягане и намаляват равнищата на холестерол.

Различни проучвания демонстрират, че съединенията, открити в прасковите, могат да подобрят способността на кожата ни да задържа влага, а това, единствено по себе си, оказва помощ за поддържането на текстурата на кожата. Други изследвания демонстрират, че екстрактите от прасковените цветчета, приложени непосредствено върху кожата, оказват помощ за попречване на въздействието на UV лъчите.

Оказва се, че оранжевите слънчеви плодове могат да понижат и признаците на алергия. Когато тялото ви е изложено на алерген, то отделя химикали, създадени от имунната ви система, с цел да помогне да се освободите от него. Прасковите са относително на ниска цена и прелестен метод да се справите със сезонните алергии, нищо не пречи да пробвате.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР