И вие ли сте от тези хора, които заспиват в

...
И вие ли сте от тези хора, които заспиват в
Коментари Харесай

Ето защо се събуждате през нощта без видима причина

И вие ли сте от тези хора, които заспиват сега, в който главата им допре възглавницата, единствено с цел да се разсъните още веднъж ненадейно в средата на нощта?

Това е доста досадно, когато няма причина за неочакваната ви зоркост - към момента сте изтощени, няма потребност да ходите до тоалетна, не сте жадни. Защо тогава внезапно отваряте очи в 2 часа?

 Според самостоятелния специалист по съня доктор Нийл Стенли, отговорът се крие в естествените ритми на съня.

„ По принцип, когато за първи път заспите, изпадате в най-дълбоката си фаза на сън. Този бездънен сън продължава към една трета от нощта - това е от два до три часа ", изяснява доктор Стенли.

В последната част на нощта вие изпадате в по-лек сън. " Това е REM сън, който работи на 90-минутни цикли. Според Стенли, по време на този етап на сън има доста по-голяма възможност да се разсъните, изключително в края на 90-минутен цикъл.

Очевидно даже и най-малкото нещо може да ни разсъни на този стадий, като да вземем за пример, когато сътрудникът ни се раздвижи (д-р Стенли споделя, че шерването на леглото е един от факторите, които най-вече унищожават съня) или светлината, идваща през прозореца (това изяснява за какво хората постоянно се разсънват в 4 часа през лятото!)

Няма нещо, което можете да извършите, с цел да се предпазите от пробуждане, само че въпреки всичко, в случай че това се случи, се отпуснете, избягвайте да гледате телефона си и не мислете за нищо.

Не се ядосвайте, в случай че се разсъните, само че в случай че това продължи повече от 20 минути, станете и направете нещо, като да четете книга. Когато сте задоволително изтощени, няма причина да не заспите още веднъж./ profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР