И вие ли сте от хората, които съхраняват шоколада и

...
И вие ли сте от хората, които съхраняват шоколада и
Коментари Харесай

Ето защо никога не трябва да държите шоколада в хладилник!

И вие ли сте от хората, които съхраняват шоколада и шоколадовите десерти в хладилника? Ако е по този начин, то на мига се отърсете от този си табиет.

Каква е повода?

Наскоро кулинарният специалист Люк Оуен Смит, експерт по шоколада, изясни пред новозеландския уебсайт Stuff.co.nz за какво шоколадовите произведения в никакъв случай не трябва да се държат в ледник, даже когато на открито е убийствена горещина.

"Ако сложите този сладостен артикул в в хладилника, той "става недодялан и губи от вкусовите си качества ", твърди Смит.



„ Много ниските температури унищожават усета на шоколада, също както горещината скапва формата му “, изяснява Смит, който е притежател на онлайн магазин, наименуван Chocolate Bar.

Най-доброто място за съхранението на сладкото, топящо се в устата прелъщение, би трябвало да е "хладно, изсъхнало и мрачно ", безапелационен е той.



Друга причина, заради която да държите шоколада надалеч от хладилника е нещо, наречено "захарен разцвет ".

Това се случва, когато артикули с високо наличие на захар се охлаждат, а по-късно се излагат на по-топъл въздух. Това провокира кондензация на повърхността, която разтваря част от захарта. Този развой на "рекристализация " е повода шоколада да добива оня зърнест, бял тип.

Освен това какаовото масло всмуква аромати и миризми, което още повече скапе усета на шоколада.

"В резултат на това шоколадът губи своя натурален усет, а вие имате възприятието, че ядете "вчерашни останки ", изяснява Смит.

Без подозрение шоколадът е най-вкусен, когато се употребява на стайна температура, а за идеални се считат градусите сред 15-20 °C.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР