И вие ли сте от хората, които нарочно си навиват

...
И вие ли сте от хората, които нарочно си навиват
Коментари Харесай

Как да се разсъните по-бързо сутринта: 3 прости съвета

И вие ли сте от хората, които преднамерено си навиват будилника с един час по-рано и все пак толкоз постоянно натискат снууз бутона, че най-после все пак закъсняват за работа? Снууз бутонът безспорно е дяволско откритие. Толкова е привлекателен и в същото време толкоз нездравословен. Защото дременето по никакъв начин не е здравословно. По-добре е след звъна на будилника незабавно да се надигнете от леглото. Но по какъв начин по-лесно да се разсъните? Може би ще ви оказват помощ следните 3 съвета:

1. Преместете будилника по-далече

Първият съвет е и най-подлият. Точно това най-вече не ни се желае: да станем! Но се постанова. Ето за какво в случай че не можете да достигнете будилника, ще се принудите да се надигнете, с цел да се спасите от дразнещите му звуци. Така ще съживите кръвообращението си и ще се разсъните задоволително, с цел да не се мушнете назад под завивките.

2. Набавете си будилник с естествена светлина

Още по-ефикасен е будилникът с естествена светлина. Няма по надеждно средство за пробуждане от светлината. Този будилник симулира слънчевия изгрев със скорост, избрана от вас. Може да изберете дали желаете да се разсъните, огрени от най-ярката дневна светлина, или да се разсъмне последователно. Така или другояче, надали ще ви хрумне да се обърнете на другата страна и да продължите да спите.

3. Изпийте чаша вода

Пресушете приготвената от предходната вечер чаша още преди да сте станали, напряко в леглото. Това освен е здравословно, само че ще ви помогне да се разсъните, тъй като водата подтиква храносмилането непосредствено и по този метод дава подтик на кръвообращението. Има още доста аргументи да изпивате чаша вода незабавно след събуждането. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР