И във вторник вечер центърът на Белград беше блокиран от

...
И във вторник вечер центърът на Белград беше блокиран от
Коментари Харесай

Белград продължава да се тресе от протести заради нечестни избори, Русия подкрепя Вучич

И във вторник вечер центърът на Белград беше блокиран от митинг. Опозиционната групировка " Сърбия против насилието " упорства, че ръководещите са фалшифицирали изборите на 17 декември, оповестява vesti.bg.

Сръбската прогресивна партия, която завоюва безапелационно, отхвърля нередности. Мисията на интернационалните наблюдаващи също съобщи, че изборите не са били обективни.

Сред посочените нередности са цялостната медийна поддръжка за ръководещите, въздействието на президента Александър Вучич и пазаруването на гласове.

Шествието във вторник мина спокойно.

По-рано Вучич съобщи, че демонстрациите няма да имат резултат, защото властта в страната се сменя посредством избори, а Русия упрекна западните страни, че подклаждат напрежението.

След конфликтите с ранени в неделя, към недоволството се причислиха и студенти с блокади на придвижването.

Кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова съобщи пред Nova, че за през днешния ден в сръбската столица са планувани два митинга. По обед стартира този на студентите, а вечерта на опозиционния блок, към който се причисляват и доста жители.

Демонстрации има и в доста други градове.

" Медийното затъмнение продължава. Телевизиите с народен обсег съвсем не оповестяват за митингите ", описа още Юрукова.

Тя означи още, че интернационалната общественост не е реагирала задоволително остро на протичащото се в западната ни съседка.

" Имам възприятието, че тя е удовлетворена от Вучич, който се държи като същински деспот в самата Сърбия ", уточни кореспондентът.

 



 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР