И в София започва събарянето на незаконни къщи. Акцията ще

...
И в София започва събарянето на незаконни къщи. Акцията ще
Коментари Харесай

Започва събарянето на стотици незаконни къщи и в София

И в София стартира събарянето на противозаконни къщи. Акцията ще се организира в кв. "Захарна фабрика ". Още тази нощ там беше струпана тежка техника, която ще се заеме с премахването на незаконните ромски постройки.

"Заповедта за срутване на постройките е издадена още през предходната година. Благодаря на органите на Министерство на вътрешните работи, защото сега се работи обикновено и умерено. Създали сме организация за транспортиране на багажа на хората, чиито къщи ще бъдат разрушени. И стартира поетапно разрушение на някои от бараките. Мой приоритет е нито едно дете да не остане на улицата”, разяснява в ефира на Нова телевизия кметът на регион "Илинден” Иван Божилов.

Във въпросните къщи живеят към 504 души. Оказва се, че те са си построили домове върху терен, който е благосъстоятелност на общината. Върху него са били вдигнати 143 противозаконни постройки.

Божилов изясни още, че локалната власт ще се опита да помогне с настаняването на ромите, чиито домове ще бъдат срутени. "Едно от фамилиите ще бъде настанено в общинско жилище, само че те си подадоха документите преди две години. Всяко едно семейство има по 5-6 деца. Ще се постараем да не ги оставим да спят на улицата”, добави Божилов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР