И в прокуратурата има политически ангажирани лица, недобросъвестни към съдебната

...
И в прокуратурата има политически ангажирани лица, недобросъвестни към съдебната
Коментари Харесай

Иван Гешев и като главен прокурор иска да влиза в съдебна зала

И в прокуратурата има политически ангажирани лица, недобросъвестни към правосъдната власт , това съобщи Иван Гешев за излезлите изявления в някои медии за негови сметки в швейцарски банки, както и изтеклите стенограми от записи по " Наглите ".

Изслушването на претендента за основен прокурор Иван Гешев пред Пленума на Висш съдебен съвет продължава към този момент 5 часа, след малко спиране поради сигнал за бомба сутринта , както и след половинчасова отмора по обяд и още една в ранния следобяд. Изслушването стартира с показване на концепцията на Иван гешев за развиване на прокуратурата и отговор на въпроса, документално импортирани от неправителствени и професионални организации. На доста от въпросите Иван Гешев отговори като взаимноприпокриващи се и се базира на предходния си отговор. Изслушването продължава с въпроси от страна на членовете на Пленума на Висш съдебен съвет.

По време на чуването той даде висока оценка за мандата на Сотир Цацаров, заяви статистика за броя на обвинителните присъди, които са над 97%, което опровергавало критиците на правосъдната система.

" В България съществуват политико-икономически кръгове със сериозен финансов и медиен запас. Те несъмнено са наранени от дейностите на прокуратурата по използване на закона. Това, което те вършиха през годините, с изключение на да приказват главно този кръг хора, е да се хранят от това говорене, в това число да построяват идеологическата си база върху компроматни офанзиви против прокуратурата и правосъдната власт ", сподели той.

Кандидатът за основен прокурор даде обещание и да се ожени за дамата, с която живее на фамилни начала. За страдание не ми остана време да се оженя, показа той пред сътрудниците си от Висш съдебен съвет. Мисля да го обезщетявам, с това което й предизвиках с тази кандидатура, това е единствено заричане, сподели още той и по отношение на изявления за съгласуваност на жена му с бизнеса на главния очевидец по делото против Десислава Иванчева.

На въпрос за оповестяването от страна на прокуратурата на детайлности по следствието, в това число и за разследваните, Иван Гешев съобщи, че би трябвало да има б аланс сред правото на българските жители да бъдат осведомени и сред Европейската спогодба за правата на индивида , а въпреки това има хипотеза за непорочност. Прокурорът призна, че салдото не е елементарен, само че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да има подобен. Според него не съставлява нарушаване на презумпцията за невиновност, в случай че се изнасят обстоятелства във етапа на досъдебното произвеждане, в случай че е с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Гешев съобщи, че би трябвало да има наредба за надзор върху " тримата огромни " с отчитане на спецификите . Според Гешев би трябвало да има промени в законодателството. На въпрос за потреблението на СРС Гешев уточни, че има регламенти и те се съблюдават с контрола на съда.

На въпрос за салдото сред санкции и поощрения при управление на структурата Иван Гешев съобщи, че това е върховен пилотаж и въпросът е на използване както на опциите за материално стимулиране, по този начин и за нематериално стимулиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР