И в последния си ден преди лятната ваканция депутатите не

...
И в последния си ден преди лятната ваканция депутатите не
Коментари Харесай

Депутатите излизат в лятна ваканция - за последните два дни не приеха нито един закон

И в последния си ден преди лятната почивка депутатите не одобриха нито един законопроект. Днес те само съумяха да проведат чуване на служебния министър на енергетиката във връзка с изграждането на складове за непрекъснато предпазване на отработеното нуклеарно гориво от АЕЦ " Козлодуй ". 

За през днешния ден те трябваше да прегледат промени в Закона за гражданската регистрация и Закона за висшето обучение, както и да обсъдят две решения по отношение на оборудването на АЕЦ " Белене " и евентуалната му продажба на Украйна. 

Вчера народните представители също не съумяха да изпълнят заложената стратегия. Те само съумяха да изберат представителите на парламентарните делегации в интернационалните организации, по-късно минаха към разглеждането на промени в Закона за запазване околната среда на първо четене, само че не съумяха да гласоподават поради липса на кворум. Това докара до взаимни обвинявания сред политическите сили за това, че съзнателно спъват работата на легислатурата. 

Днес от парламентарната естрада Лена Бориславова съобщи: " Самата аз мъчно открих какво потребно свършихме през последните два месеца, само че светлина в края на тунела има. След почивка от две седмици ще имаме най-малко три работни седмици, които не би трябвало да пропиляваме ". 

При опита за прегласуване на предложнието депутатите да работят до осъществяването на днешната законодателна стратегия, Тошко Йорданов прикани, че има значими точки за разискване. Народните представители обаче отхвърлиха предлагането за продължаването на законодателната активност. Така те пристъпиха към чуването на министрите в парламентарния надзор. 

Депутатите завършват първата сесия на 50-ото Народно заседание, без да са приели огромна част от законопроектите, които бяха импортирани за разискване и гласоподаване. След края на лятната почивка те ще имат още няколко седмици, в които да работят преди да стартира предизборната акция, защото процедурите с трите мандата бяха изчерпани и страната отива на нови предварителни парламентарни избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР