И в областта на спорта, и в киното, в последно

...
И в областта на спорта, и в киното, в последно
Коментари Харесай

Жените в мъжкия свят на бизнеса

И в региона на спорта, и в киното, напоследък се заприказва за разликите в заплащането на труда на дамите и на мъжете. Жените получават по-малко.

Утре се организира Глобален конгрес на Съвета на дамите в бизнеса в България.

Две от участничките Цветанка Минчева , банкер на управителен пост, и Йоанна Колева , началник на фондация и основател на платформата „ Джамба”, която оказва помощ на хора с увреждания да си намерят работа.

Кариерата на Цветанка Минчева стартира преди 17 години, като стажант в една от най-големите банки у нас. Работи там до през днешния ден. През годините заема разнообразни длъжности.

„ Случайно започнах като стажант в тази банка, задържа ме опцията да бъда вътрешен бизнесмен, имах опция да се развъртвам. Днес в банките има доста сфери, които ги нямаше преди 17 години – някой би трябвало да работи, с цел да ги сътвори – това е предприемачество. Моят шеф ми даде опция да развъртвам нови хрумвания.”, сподели в предаването „ Тази неделя” Минчева.

Йоанна Колева е експерт по маркетинг, реклама и връзки с обществеността с 5 годишен професионален опит. Преориентира се преди няколко години – през днешния ден управлява фондация и е съосновател на платформата „ Джамба”, основават я дружно с Ива Цолова Йоана е един от най-успешните млади българи, съгласно разнообразни ранглисти на списание „ Форбс България”.

„ Създадохме тази платформа, тъй като две години преди този момент работихме с хора с увреждания и опитахме да наложим термина „ хора с разнообразни възможности”. Видяхме, че те имат огромен проблем да се включат в пазара на труда”, посочи Колева.

И двете дами съумяват да балансира сред работата си и ролята на майки. И двете считат, че в България има условия за развиване на дамите.

Според Йоана Колева е нужна по-голяма отбрана на пазара на труда за младите майки и дамите в детеродна възраст.

Вижте целия диалог във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР