И в момента сме готови за нова вълна. Смятам, че

...
И в момента сме готови за нова вълна. Смятам, че
Коментари Харесай

Директор на частна болница: Готови сме за нова вълна на COVID-19

" И сега сме подготвени за нова вълна. Смятам, че екипите на всяка болница би трябвало да са в подготвеност за превключване на натоварен режим на работа. При нас Коронавирус отделението работи, нищо, че от 20 дни нямаме нито един пациент. Готовността е нещо доста значимо и тя постоянно участва в работата на всяка болница ", изясни шефът на частна болница доктор Димитър Гугутков в ефира на „ Събуди се ".

Здравните управляващи у нас чакат нов пик на COVID-19 до три седмици. „ Директорите на лечебните заведения би трябвало да затегнат редиците ", прикани в четвъртък военачалник Венцислав Мутафчийски.

„ Ако преди да отворим Коронавирус отделението, болничното заведение се зареждаше един път на 10 дни с О2, в дните, в които имахме по 3-4 интензивни пациенти и отделението беше цялостно с пациенти на кислородотерапия, зареждахме през ден О2. Това беше терзание за техническия личен състав. Те се опасяваха, че системата няма да издържи. Не мога да кажа какъв брой огромна ще бъде третата вълна, уповавам се да не е като първата или втората ", сподели още доктор Гугутков.

Той самият е ваксинирал сътрудниците си в болничното заведение. Това се е наложило, защото имунизацията се слага от анастезиолог - реаниматор. След първата доза единствено трима от лекарите са имали лека температура. Двамата от тях са преболедували вируса преди месеци. Симптомите им са били леки и съвсем незабележими. След втората доза трима от сътрудниците на доктор Гугутков са били с висока температура и мощно неразположение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР