И в края на вчерашния ден, изпълнен с телевизионна клоунада

...
И в края на вчерашния ден, изпълнен с телевизионна клоунада
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Поругаването на гроба на Иван Вазов е недопустим акт

„ И в края на вчерашния ден, изпълнен с телевизионна клоунада и ръкопляскащи лакеи, тъкмо когато си мислех, че нищо повече не може да ме порази или раздруса, видях новината, че певицата Андреа е снимала клип на гроба на Иван Вазов “.

 

Това написа членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов в профила си във Фейсбук.

 

„ В началото си помислих, че не съм чул вярно. Винаги съм считал, че най-малко по едно нещо можем да имаме единодушие в тази страна - за това, че Вазов е книжовен патриарх, на който изискуем най-малко обикновено почитание, респект и поклонение, тъй като без него българската просвета несъмнено дълги години щеше да се лута преди да открие своята еднаквост и личен глас “, изяснява Симов.

 

Социалистът показва страдание за разрушителните времена, в които живеем и показва: „ Вече никой не може да ме убеди, че това не е съзнателно посегателство на главните стойности в нашия народен дух “, написа Симов и пита: „ На кой човек със здрав разсъдък или обикновено мислене би му хрумнало да трансформира гроба на Вазов в воин във фолк-клип? Кой би трансформирал такова място в обект на пошла песничка? “

 

Според членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия сходни действия не могат да бъдат извинени посредством неведение: „ Ако беше веднъж, можеш да подминеш. Дори два пъти да беше, да замълчиш. Но тук виждаме цяла поредност от удари и то постоянно съсредоточени върху тези хора, които са знак за нашата еднаквост, които съставляват гръбнака на българската просвета, литература, битка за избавление “.

 

„ Сякаш някаква мътилка се пробва да изтрие паметта ни не просто за предишното, а да събори всички тези, на чиито плещи стоим през днешния ден и можем да виждаме по-далече от тях, тъй като ни извисяват колоси “, написа още Симов и пита: „ С какво е заслужил Вазов тази посмъртна подигравка и превръщането на гроба му в обект на такава видео перверзия? "

 

„ Нима някои хора не схванаха, че точно това посягане ражда големия митинг и яд на хората. И когато не съумяха да разстрелят стойностите в сърцата им, взеха решение, че е време да се изгаврят с тях. Да се изгаврят с насладата от това да си българин. Да се опитат да се подиграят с тези, които ни направиха българи и са нашият знак за принадлежност в този свят. Да се опитат да опошлят естествената човешка наслада от това, че си на мястото си, че си човек, който помни. Който чете. Който продължава да харесва Вазов, без значение от маниакалните опити да посегнат и на неговата памет “, споделя Александър Симов.

 

Той показва, че доста хора от поколението му ще възроптаят против това и ще се съпротивляват на този дух за безчестието: „ За младите обаче се тормозя. Защото всичката тази мътилка е ориентирана против тях. Те са жертвите на разпада на обществото. Общество, в което от младежа се чака да вдишва божествен газ, да се рее из консуматорските фантазии и в последна сметка за него да няма нищо друго свято и свястно. Една нация се крепи тъкмо от светостта на избрани персони и събития и в този момент виждаме офанзива тъкмо против това “, написа Симов.

 

Социалистът добавя още: „ Не знам каква е крайната цел. Сигурно някакво общество без памет, което не знае кое е, от кое място идва и къде отива. Биомаса, която друса кючеци или се пробва да проумее някой шлагер. Ето всичко това е рисково. По-опасно дори от геополитическите лакеи, които видяхме. Защото те са просто признак на всичко, за което говорихме дотук “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР