И в двата случая губим шанса да сме правата странаПредседателят

...
И в двата случая губим шанса да сме правата странаПредседателят
Коментари Харесай

Експерт алармира, че „Газпром“ ще ни съсипе в съда

И в двата случая губим шанса да сме правата страна
Председателят на Националния комитет на Световния енергиен съвет, някогашен народен представител, някогашен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ и някогашен началник на Българския енергиен холдинг Валентин Николов разяснява, че страната ни не е взела вярното решение по остарелия контракт с „ Газпром “.

Той уточни, че не може да бъде подписан нов контракт и добави, че всяка стъпка е огромен проблем.
„ Отиваме на арбитраж най-вероятно “, разяснява Николов в изявление за БНР. Припомняме, че той има опит от арбитража с съветската АЕЦ „ Белене “.



„ Арбитражът не е елементарен съд. Арбитражът е много по-интересен и по-сложен “, разясни той. Всяка страна си избира арбитър, а по-късно двете страни дружно избират трети арбитър.
Трябва доста добър екип от интернационалните консултанти по отношение на арбитража, които да оценят какви са възможностите ни “, счита специалистът и акцентира, че се намираме „ в доста неприятно състояние “.

„ Дори да влезем в договарянията, не можем да изтеглим количествата, които не сме взели до този миг, до края на годината. Ние към този момент сме в догадка да молим „ Газпром “ да удължи контракта, с цел да можем да вземем тези количества. Защото ние по контракт би трябвало да ги платим, без значение дали сме ги взели или не “, разкри той.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР