И в Българската агенция по инвестиции заради Стамен ЯневСпециализирана прокуратура

...
И в Българската агенция по инвестиции заради Стамен ЯневСпециализирана прокуратура
Коментари Харесай

Спецпрокурори в три министерства заради златните паспорти

И в Българската организация по вложения поради Стамен Янев
Специализирана прокуратура прави дейности по следствие във връзка със " златните паспорти ", научи " Труд ". Прокурори са в Българска организация по вложения поради нейния изпълнителен шеф Стамен Янев, в дирекция " Българско поданство " на Министерството на правораздаването, в дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи и в
Министерството на стопанската система.

Очаква се представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев да даде брифинг по тематиката пред постройката на институцията на ул. „ Черковна “ 90.

Както писа “Труд”, предишния петък депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид разгласи, че предава на прокуратурата сигнал, който е получил в Народното събрание. Интересното в него било, че всички “инвестиции” са по 1 000 001 лв.. Според получените данни е бил забъркан и Стамен Янев - юрист в предишното на компании на финансовия министър Асен Василев. От януари 2015 година Янев като началник на Агенцията за задгранични вложения издавал капиталови документи на съмнителните китайци, руснаци и араби.

Възложено е на ДАНС, Министерството на правораздаването, Българската организация за вложения и Дирекция “Миграция” в Министерство на вътрешните работи да открият има ли позволени нарушавания във всеки един от описаните в сигнала случаи. При определяне на нарушавания ще бъде изпратено предложение до президента за анулация на натурализацията за добитото българско поданство, а в случаи на данни за закононарушения ще бъде сезирана способената прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР