И в България има забрана за телефони в училище. Тя

...
И в България има забрана за телефони в училище. Тя
Коментари Харесай

Училищен директор: Деца говорят по телефона по 10 пъти в час

И в България има възбрана за телефони в учебно заведение. Тя обаче всеобщо не се съблюдава и виновността за това е не толкоз на децата, колкото на родителите. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия шефът на 51 СОУ в София Асен Александров във връзка информацията, че в Гърция и Франция не разрешават потреблението на телефони в учебно заведение, написа " Пик ".

Има случаи, когато деца приказват по телефона по 10 пъти по време на образователните занятия, която пречи на образователния развой. По устав е казано, че в междучасията може да се употребяват телефоните. Министерството доста ясно е споделило – да не се употребяват в образователните часове, съобщи Александров.

Когато свръхзагрижени майки желаят да чуват децата си безусловно на половин час, това пречи на образователния развой, добави той.

Отношенията сред учителите и учениците са в известна степен отблясъци на отншенията сред учителите и родителите, сподели още Асен Александров.

Винаги съм държала да имам контакт с детето си и не съм толерирала възбраната за използването, сподели психологът Ина Антонова. Училището като институция не е задоволително властническо и от там идва казусът с държанието на учениците, уточни тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР