И утре ще е облачно, но температурите ще достигнат 19

...
И утре ще е облачно, но температурите ще достигнат 19
Коментари Харесай

И утре ще е облачно, но температурите ще достигнат 19 градуса

И на следващия ден ще е облачно, само че температурите ще доближат 19 градуса. 

Валежите ще продължат и тук-там ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, а по-слаби ще са в по-голямата част на Горнотракийската равнина, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и регионите, северно от планините, ще е мощен и плевел. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца - на следващия ден след обяд ще стартира да се покачва.

Ще е към момента относително топло, утринните температури ще са към и над 10°, в София - към 9°, а оптималните ще са от 9°-10° градуса в северозападните региони до 18°-19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - към 15°. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. По прекосяването на студения фронт ще има гръмотевици.

По Черноморието ще е най-вече облачно, прохладно, с превалявания от дъжд, по-интензивни вечерта. Вятърът ще е мощен, преди обяд краткотрайно плевел, от югозапад. Максималните температури ще са 17°- 19°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 3-4 бала, съобщи през днешния ден.бг.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания, на доста места - обилни по количество. Ще е към момента относително топло с оптималната температура на 1200 метра - към 11°, на 2000 метра - към 5°. В множеството места преваляванията ще са от дъжд, единствено по най-високите елементи - от сняг, само че с прекосяването на леден атмосферен фронт температурите ще се намаляват и изначало в северозападните планински региони, над към 1500-1600 метра, дъждът ще минава в сняг. С нахлуването на студения въздух от северозапад на югоизток ще има и гръмотевици.

През нощта против понеделник и в понеделник от северозапад ще продължи да нахлува леден въздух; температурите бързо и доста ще се намалят. Ще се задържи със забележителна облачност, само че преваляванията ще отслабнат, краткотрайно и ще стопират. Със захлаждането тук-там в Северна България и високите полета в Западна в следобедните часове дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка. В южните и източните региони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - мощен северозападен вятър. Във вторник ще има променлива, постоянно забележителна облачност, съвсем без превалявания. Вятърът ще отслабне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР