И услугите на големите мобилни оператори започват да поскъпват.В петък

...
И услугите на големите мобилни оператори започват да поскъпват.В петък
Коментари Харесай

И цените на мобилните оператори тръгват нагоре

И услугите на огромните мобилни оператори стартират да нарастват.

В петък " Виваком " изпрати съобщение до своите клиенти, че oт февруари покачва цените на месечните абонаменти с 2 лв.. Причината е инфлацията през 2022 година, като телекомът цитира данни на Национален статистически институт за единадесетте месеца януари-ноември - 15,8%. Очакванията са регистрираната годишна инфлация да остане на тези равнища, показват от компанията, оповестява БНР. 

Що се отнася до другите два огромни телекома - А1 и " Йетел ", упованието и те скоро да разгласят покачвания на цените. Подобно предизвестие пристигна единствено преди дни от Асоциацията за отбрана на потребителите. Чисто математически и в случай че се приложи последната инфлационна фотография за нарастване на цените от 15,8%, то това би означавало, че месечният абонамент от 20 лева ще нарастне с към 3 лева, при 30 лева.- с към 5 лева, а при 40 лева – с над 6 лева

В общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния показател на потребителските цени на Национален статистически институт за миналата година.

Миналата година индексирането на договорите провокира скандал и намесата на Комисията за отбрана на потребителите, тъй като два от телекомите - А1 и " Теленор " (сега Yettel), в началото желаеха да отразят растежа на инфлацията за две следващи години. 

" Теленор " и А1 апелираха възбраната да вдигнат цените с инфлацията от 2020 и 2021 година пред съда, само че в границите на няколко дни магистратите отхвърлиха поредно възраженията на двете компании. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР