И Унгария се обърна срещу Европейския съюз, като обяви, че

...
И Унгария се обърна срещу Европейския съюз, като обяви, че
Коментари Харесай

И Унгария срещу ЕС - ще блокира всяка наказателна процедура срещу Полша

И Унгария се обърна против Европейския съюз, като разгласи, че ще блокира всевъзможни дейности на общността за лишаване правото на глас на Полша, съобщи Ройтерс.

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи, че ще работи по този начин, тъй като Полша е жизненоважен член на групата на централноевропейските страни.

На 20 декември Европейската комисия предложи на Съвета на Европейски Съюз и на Европарламента Полша да бъде лишена от правото си на глас при разискването и приемането на общностните решения поради противоречие със правосъдната ѝ промяна. Зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс разгласи, че предлагането се постанова поради " непрекъснато неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз " от Полша, изключително с признатите промени в законодателството, обвързвано с активността на правосъдната власт.

В отбраната си към Полша Орбан съобщи, че рецензиите на Брюксел към правосъдната ѝ промяна са несправедливи и пристрастни. 

Унгария няма да поддържа никакъв опит за засдействане на член 7 от контракта на Европейски Съюз, който води до налагане на наказания, акцентира той и добави, че е безсмислено да се стартират процедури против Полша, тъй като Унгария ще реагира и ще издигне " непреодолимо затруднение " по този път. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР